FEGYVEREKRŐL


Fegyverek:

BÁRMELY FEGYVER HASZNÁLHATÓ, ami a következő kritériumoknak megfelel:

* A sebző felülete polifoammal, vagy szivaccsal, habosított gumival legalább 2 cm vastagon burkolt.

* Nem lehet bennük semmilyen fém alkatrész és olyan fegyvermag, amely átszúrhatja a burkolást.

*A fegyver mag anyaga lehet fa, üvegszálas rúd, karbonszálas rúd, műanyag. Még beépítés előtt csapd teljes erővel a betonhoz. Ha nem tört el, vagy repedt meg a mag, bátran használhatod. Ellenkező esetben ne is próbálkozz vele, mert balesetveszélyes.

* A fegyvermag végét vastag bőrrel (min 3mm) vagy két-három réteg erős szövettel (farmer) le kell fedni! Tartósabb lesz a fegyver hegyén a burkolás, és ha esetleg mégis kiszakad , akkor sem okozz a szúrás komoly sérülést.

* Balta, csatabárd, alabárd, csatacsákány fejének teljes mértékben szivacsból/polifoamból kell állnia, a fegyvernyélen kívül más szilárd anyag nem lehet benne!

* Dobófegyvereknek könnyűnek kell lenniük és teljes felületen minimum 2 cm vastagon polifoammal, vagy szivaccsal burkoltnak.

* A burkolásra érdemes szövetet, szigetelőszalagot vagy latex réteget fölvinni, hogy ne morzsálódjon el az első összecsapásnál.

* A hibás, sérült, vagy túl kevés burkolással ellátott fegyvereket a fegyvermesterek azonnal kivonják a játékból!

* A NYÍLVESSZŐN NEM LEHET FÉM HEGY A BURKOLÁS ALATT!

Ha magad készíted a nyílvesszőidet, egy minimum 2cm átmérőjű tompa kupakkal kell ellátni, ez készülhet műanyagból, gumiból, több réteg erős textilből/bőrből. Még a szivacs tompítás felhelyezése előtt 4-5 alkalommal másfél/két méter távolságból lőj meg vele beton vagy téglafalat (a teszthez a játékon is használni kívánt íjat alkalmazd), ha a kupak sértetlen, nem indul, nem mozdul meg benne a vessző vége, nem kezdi áttörni/kiszakítani, akkor meg fog felelni, ellenkező esetben balesetveszélyes. Erre a kupakra kerül a tompítás, ami legalább 2 cm szivacsból, polifoamból, vagy habosított gumiból kell állnia.Erre kerül szigetelő/bandázsszalag, vagy szövet réteg a tompítás felületének védelme érdekében. A kész hegyre esztétikai és vízállóság okán érdemes ráhúzni egy kis méretűparty lufit. Minden tegeznél egy szúrópróba-szerűen kiválasztott vesszőt leellenőrzünk. Az íj nem lehet 20 fontnál erősebb, 28 colos (~73 cm) vesszővel!

* 150 cm-nél nagyobb fegyver, csak két kézzel használható.

* Ha a lándzsának, szúrófegyvernek csak a vége burkolt, lendíteni, csapni vele nem lehet, mert sérülést okozhat, a burkolatlan felülettel eltalálhatsz valakit.

* Segédlet: https://hu.larp.wikia.com/wiki/Tud%C3%A1st%C3%A1r 

* Professzionális, szaküzletből vásárolt larpsafe fegyverek.