DOFF FALU LAKÓI

Greg Adanek, a Kristályőrség tagja, Doff szabója. Fivére: Robert Adanek.


Lola Adanek, Berg faluból származik, nagyjából fél éve él Doffban, a fogadóban dolgozik. Reméli, hogy Doff kapcsolata megjavul Berggel, ha már költözni kell, ő a szülőfaluját preferálja. Férje: Robert Adanek.

Robert Adanek, az új őrző, bányászként dolgozott, de miután az előző Látó meghalt, ő kapta megtiszteltetést, hogy átvegye nagyapja helyét őrzőként. Segítőkész. Fivére: Greg Adanek, felesége Lola Adanek.

Della Komik, a bányászok vezetője. A szülei kristálycsiszolók voltak, és nem támogatták a döntését, hogy bányász lesz. A végsőkig kitart Doff mellett, nem szeretne költözni. Testvére: Malinka Komik.

Malinka Komik, szüleik halála óta a nővére, Della neveli, ezért bányásznak tanul. A faluban segítőkészsége miatt népszerű és mindenki együtt érez vele árvasága miatt.

Égető Tóbiás, az Öreg Tóbi, szénégető, valahol hetven és a halál közt. Szeretne végre megházasodni, így mindenkinek udvarol külsőre és korra való tekintet nélkül. Semmiképp sem szeretné elhagyni a falut. Nem kedveli az idegeneket.

Kőtörő Sámson Oliben, a Kristályőrség helyi parancsnoka és kiképzője, mely titulusokat egy éve birtokolja. Képzett kovács. Fontosnak tartja az égiekkel való kapcsolatot. Testvére: Diána Oliben.

Diána Oliben testvérével, Kőtörő Sámsonnal együtt egy éve érkezett a faluba. Megnyitotta az akkor üresen álló fogadót. Neki mindegy, hova költöznek, a testvérét követi.

Berlong Polk, bányász, a tizennégy éve történt bányabaleset egyetlen túlélője. Alapvetően barátságos és jó kedélyű, de ha eszébe jut a baleset, szüksége lesz egy kupa borra. Korábban neki is felajánlották a bányászvezetői posztot, de nem fogadta el.

Den Melano, a falu futárja, tehát rendszeresen elhagyhatja a falut, mégsem örül ennek. Apja Noha Melano, testvérei Martha és Ivan.

Ivan Melano, kristálycsiszoló, aki még a Komik nővérek szülei alatt volt tanonc, mára ő vezeti az üzemet. Apja Noha Melano, testvérei Den és Martha.

Martha Melano, a polgármester, aki szeret belekontárkodni a kovács és a kristálycsiszoló dolgába. Lelkiismeretes, a legjobbat akarja az egész falunak, ezért is reméli, hogy mielőbb el tudja költöztetni a közösséget. Apja Noha Melano, testvérei Den és Ivan.

Noha Melano a Kristályőrség tagja. Epés megjegyzéseivel vegzálja a falu lakóit. Testvére és felesége meghalt. Három gyermeke van: Martha, Den és Ivan.

Hatin őrmester, kristályőr, Derroenből származik, ő felügyeli a kristálycsiszolók és a kocsmárosok munkáját. Nem kedveli az új parancsnokát.

Katerina, újonc kristályőr. Árva, egy Joan Modock nevű kristályőr nevelte, jelenleg az ő házában él, amit megörökölt tőle. Még tart a kiképzése, de már igyekszik a közösség hasznára válni.

Azariah Vandiir, újonc kristályőr. Gyermekként elrabolták szintén kristályőr édesapja mellől, és csak nem rég tért vissza Doffba, sokat változott azóta, már csak az Öreg Tóbi emlékszik rá. A ferreoiak bizalmatlanok az idegenekkel szemben, de nem tudják, mit kezdjenek valakivel, akit nem ismernek, mégis Doffban született, ha ugyan lehet hinni az Öreg Tóbinak.

Hildan T'rent, bányász. A családja már elköltözött Doffból, ő mégis maradt, ezt a többi itt ragadt értékeli. Doffal tart, mert szereti a közösséget. Ha nincs is kimondva, tudják róla, hogy kitörési lehetőséget keres.

Theresa Duncan, bányász, ízig-vérig doffi, bár a helyiek ízlésének kicsit túlzottan álmodozó. Ő bármikor készen áll a költözésre, de a Látóval szeretne tartani.