Varázsló


A játékosnak a regisztráció során jeleznie kell, hogy varázsló JK szeretne lenni.

Yech'thaban képezték őket a háború előtt. A háborús vereség után az országot felosztották, a varázslókat törvényen kívülivé tették, ezután megírták a varázsló törvényeket, minden országban más vonatkozik rájuk, így nekik átjárás a határkon több nehézségbe ütközik. Olyan játékosoknak ajánlom, akik szeretik az intrikákat. Nomádoknál a varázslót sámánnak hívják.

Rendelkeznie kell megfelelő varázskönyvvel és varázsbottal, hogy megkapja az induló varázslatait. A varázsló nem viselhet vértet, 3 életponttal és 3 varázslattal kezd.

Emellett a választott származásának varázsló törvényeinek előírt feltételeit teljesítenie kell. (pl.: Verintoninak kell fehér maszkot hoznia játékra)

A Varázslás menete: A varázshasználónak hangosan, érthetően fel kell olvasnia a varázskönyvből a varázslat teljes szövegét, és egyértelműen meg kell neveznie a célszemélyt (pl az az ork raszta hajjal), Gyógyítás és Feltámasztás esetén varázsbotjával meg is kell érintenie. Ha a varázslót a varázslat felolvasása közben megszakítják (pl. megtámadják, parancsvarázst mondanak rá, stb.), a varázslat felolvasását az elejéről kell kezdenie. A megszerzett, varázskönyvbe lefűzött varázslatok korlátlanul felhasználhatóak. Nem lefűzött varázstekercsből varázsolni nem lehet.

Füstölő: Minden nap elején a varázshasználónak az Istenek Ligetében meg kell gyújtania egy füstölőt, és meditálnia kell, amíg le nem ég, hogy feltöltődjön mágikus energiával, e nélkül nem működnek a varázslatai.

Varázskönyv: Minden varázshasználónak rendelkeznie kell egy varázskönyvvel, melybe le lehet fűzni egy A5-os lapot (A5-ös iratlefűző, szövet, bőr, műbőr borítással, igényesebbek szimbólumokkal és fétisekkel is kidíszíthetik) A varázstekercseket, amiket használni akar, ebbe kell lefűznie, ezzel jelezve, hogy mely varázslatokat tanulta meg. A varázslatokat csak a már lefűzött tekercsekből lehet felolvasni.

A varázskönyv, és a lefűzött tekercs a játékos saját tulajdonának minősül, ellopni, fosztani nem lehet.

Varázsbot: A varázslónak rendelkeznie kell varázsbottal, ezzel fókuszálja misztikus energiáit. Lehet egyszerű, vagy díszes, ám ha kidekorálod, a dekorációnak bírnia kell a strapát. Burkolatlan bottal hárítani, harcolni tilos. Ha a bottal küzdeni is szeretnél, akkor bizony a teljes felületén burkolni kell, mint fegyvert, lásd feljebb a Fegyvereknél, de ettől még látványosan ki lehet festeni.

Fejlődés: a Varázsló 3 irányban fejlődhet. Idén mindenki csak egy szintet léphet, jó lenne, ha már karakteralkotásnál meg tudnád adni, hogy melyik irány érdekel.

Varázsló: a legegyszerűbb irány, a kaszt saját útjának kiteljesedése újabb szintre. Három küldetést kell teljesíteni.

Vémon kardja: a karakter úgy döntött, hogy leplezze kilétét megtanul fegyvert forgatni. Öt küldetést kell teljesítenie.

Két varázsló iskolában tanítottak fegyveres harcot is, a Vémon Szeme iskolában és a Százarcú maszk iskolájában. A Vémon Szeme iskolában Vémon kardjának hívták azokat a varázslókat, akik fegyveres ismeretekkel rendelkeztek. Manapság a varázslók már mindenkit így hívnak, aki rendelkezik ilyen ismeretekkel és valaha Yech'thában tanult.

Illuzionista: a karakter úgy döntött, hogy emberek értékeinek kölcsönvételével is elkezd foglalkozni. Öt küldetést kell teljesítenie.

Szintlépésről bővebben a Szabálykönyvben olvashatsz.

Varázsló törvények.

"Fontos, hogy az embernek mindenről legyenek képek a fejében. Akkor is, ha ezek a képek nem igazak. És persze általában nem igazak."