Pap


A játékosnak a regisztráció során jeleznie kell, hogy pap JK szeretne lenni, és hogy melyik istent követed (Yoszoe nem lehet).

Bárhonnan származhatnak, általában az istenük templomában tanultak. Yoszoe vallása be van tiltva az egész világon. Olyan játékosoknak ajánlom, akik szeretnek elmerülni fantasy világok vallásaiban és szeretnek intellektuális szócsatákat vívni.

Rendelkeznie kell megfelelő Isten szavai könyvvel és Isteni szimbólummal, hogy megkapja az induló varázslatait. Nem hordhat páncélt (kivéve a Háború istenének papja, aki hordhat 1-es védelmet biztosítót), 4 életponttal és 1 papi varázslattal kezd.

A Varázslás menete: A papnak hangosan, érthetően fel kell olvasnia az Isten szavai könyvből a varázslat teljes szövegét, és Isteni szimbólumával meg kell érintenie a célpontot. Ha a papot a varázslat felolvasása közben megszakítják (pl. megtámadják, parancsvarázst mondanak rá, stb.), a varázslat felolvasását az elejéről kell kezdenie. A megszerzett, Isten szavai könyvbe lefűzött varázslatok korlátlanul felhasználhatóak. Nem lefűzött varázstekercsből varázsolni nem lehet.

Isteni szimbólum: Bármilyen tárgy lehet, ha fegyver, akkor csak akkor lehet használni harcban, ha megfelelően van burkolva. A kiválasztott isten szimbólumának szerepelnie kell a tárgyon és varázslás közben fogni kell.

Litániás könyv: Minden Papnak rendelkeznie kell vele, melybe le lehet fűzni egy A5-os lapot (A5-ös iratlefűző, szövet, bőr, műbőr borítással, igényesebbek díszíthetik is). A isteni varázslatokat, amiket a pap megtanult, ebbe kell lefűznie. Az isteni szimbólum és az Isten szavai könyv a játékos saját tulajdona, nem lopható, nem fosztható.

Varázsláshoz a nap kezdetén (így játék alkalmanként kétszer) az Istenek Ligetében el kell mondani egy imát istenéhez.

Fejlődés: a Pap 2 irányban fejlődhet. Idén mindenki csak egy szintet léphet, jó lenne, ha már karakteralkotásnál meg tudnád adni, hogy melyik irány érdekel.

Pap: a legegyszerűbb irány, a kaszt saját útjának kiteljesedése újabb szintre. Három küldetést kell teljesíteni.

Szerzetes: a karakter úgy döntött, hogy belemerül a fegyverforgatás fortélyaiba is. Öt küldetést kell teljesítenie.

Szintlépésről bővebben a Szabálykönyvben olvashatsz.

"Nem az a lényeg, hogy igazad legyen, hanem az, hogy erről meggyőzz másokat."