Előzmény:
71862 nyár végén meggyilkolták Veriton királyát az isteneknek hátat fordító, gonosz yech'thaiak és álnok praktikáikkal maguk mellé állították Derroent, így kitört egy újabb véres háború. Szerencsére Veriton dicsőséges hadseregének és Caragon támogatásának köszönhetően sikerült legyőzni az istenteleneket és Derroent felszabadítani. Yech'tha nincs többé, a varázslók az istenek ellenségei, mindenkinek kötelessége őket törvény elé állítani! Aki varázslóval barátkozik, szintén büntetést érdemel!

71868 van, letelt a gyászidőszak, itt az ideje, hogy Veritonnak új királya legyen.

Oázis:

Az istenek kimondták, hogy itt bárki menedékre lelhet és e terület fölött soha senki nem uralkodhat. Voltak, akik mégis megkísérelték, de olyan dolgok történtek velük, hogy úgy döntöttek ismét független területté nyilvánítják.

Azt mondják, hogy az Istenek megegyeztek, hogy többé nem avatkoznak a halandó lelkek dolgaiba, de itt, megfelelő áhítattal, a megfelelő szavak elmondása után istenek válaszolhatnak.

Egy másik szóbeszéd, hogy az Oázist egy mágikus aura veszi körbe, ezáltal védve vannak az élő lelkek. Ezt nem tudni, mennyire igaz, de az bizonyos, hogy aki itt meghal, az Oázisban lévő Istenek Ligetében ébred újra, míg ez a csoda máshol csak akkor lehetséges, ha Lélekőr vagy mágikus ismeretekkel rendelkező támasztja fel. De sajnos ez a védelem is törékeny és kijátszható.

Oázis független hely, nincs adó, sem gazdagság, sem szegénység, de sokan mégsem telepednek le ide, mert oly rémségek, lelketlen rémek tünedeznek fel a területén, akik megtámadják, vagy csak megzavarják az élő lelkek békéjét.