Harcos


A játékosnak a regisztráció során jeleznie kell, hogy harcos JK szeretne lenni.

A Harcosok kiképzett fegyverforgatók. Általában valamelyik állam katonaságánál szolgáltak, de előfordul, főként nemesekénél, hogy magántanár képezte. Olyan játékosoknak ajánlom, hogy ezt a kasztot válasszák, akik nem szeretnének mágiahasználót hozni és szeretnek fegyvert forgatni.

A Harcos 5 életponttal kezd. Bármilyen fegyvert használhat és bármilyen páncélt felvehet.

Fejlődés: a Harcos 4 irányban fejlődhet. Idén mindenki csak egy szintet léphet, jó lenne, ha már karakteralkotásnál meg tudnád adni, hogy melyik irány érdekel.

2. szintű Harcos: a legegyszerűbb irány, a kaszt saját útjának kiteljesedése újabb szintre. Három küldetést kell teljesíteni. A küldetések teljesítése után a karakter +1 életerőt kap.

3. szintű Harcos: +2 életerő vagy +1 sebzést adó mágikus fegyver.

1. szintű Paplovag: a karakter úgy döntött, hogy közelebb kerül az istenekhez, így a választott isten szolgálatába áll. Öt küldetést kell teljesítenie. A küldetések teljesítése után a karakter 1, a választott istenéhez kapcsolódó papi varázslatot kap. (a pap kasztnál leírtaknak megfelően) (Yoszoe nem lehet a választott isten).

2. szintű Paplovag: +2 életpont vagy +1 istenéhez kapcsolódó papi varázslatot kap és vezethet istenéhez kapcsolódó szertartást.

1. szintű Fejvadász: a karakter úgy döntött, hogy inkább különleges kéréseket teljesít különleges embereknek. Öt küldetést kell teljesítenie. A küldetések teljesítése után a karakter +2 kockát kap.

2. szintű Fejvadász: +2 életpont vagy +2 kocka. 

1. szintű Csatamágus: a karakter úgy döntött, hogy mágikus tanokkal bővíti ismereteit. Öt küldetést kell teljesítenie. A küldetések teljesítése után a karakter 1 varázslói varázslatot kap, amit képes páncélban is elvarázsolni (csak ezt a varázslatot, bármilyen más varázslathoz le kell vennie a páncélt, a varázsló kasztnál leírtaknak megfelően).

Viszont figyelj oda, ha ezt a kasztot választod, onnantól kezdve karaktered varázslónak számít és üldözött lesz.

2. szintű Csatamágus: +2 életpont vagy 1 varázslói varázslatot. 

A Csatamágus nevet olyan varázslókra használják, akik értenek a fegyverforgatáshoz is, de nem Yech'thában tanulták a varázslást, hanem valamilyen más mestertől vagy könyvből. 

"Egy harcos nem keresi a fájdalmat, de ha a fájdalom eljön, felhasználja azt."